الثلاثاء، 19 يوليو 2022

طريقة عمل البسبوسة

 


المقادير :

نصف كيلو بسبوسة

كوب زبادى

٣ معالق كبيرة سمن

نصف معلقة كبيرة بيكنج باودر

كوب الا ربع ماء 

الطريقة :

قبل ان نبدأ فى البسبوسة نعمل الشربات او ممكن نعمل الشربات فى وقت البسبوسة فى الفرن .

لعمل الشربات : 

٢ كوب سكر 

٢ كوب ماء 

نصف ليمونة

رشة فانيليا 

نضيف كل المكونات ونقلب على النار حتى يتم الغليان نتركه يغلى لمدة ٣ دقائق ونطفى النار .

نضع البسبوسة فى بولة وعليها الزبادى والسمن والبيكنج باودر ونصف كوب ماء ونقلب حتى يكون القوام كريمى لو لاحظنا انه ثقيل نضع القليل من الماء ونقلب ثم نضع البسبوسة فى صينية ونضعها فى الفرن على درجة حرارة ١٨٠ درجة حتى تحمر الجوانب ثم نفتح الشواية لاحمرار الوجه .

بعد خروج البسبوسة وهى ساخنة نضع عليها الشربات ويكون ساخن وخفيف وتغطى البسبوسة حتى تكون طرية وهشة ومرملة . بألف هنا وشفا 

ليست هناك تعليقات:

إرسال تعليق