الأربعاء، 15 يونيو 2022

طريقة عمل المبكبكة الليبية


 المقادير : 

فراخ او قطع لحمة

كيس الا ربع مكرونة 

بصلة كبيرة مقطعه مكعبات صغيرة

معلقة صغيرة ثوم

معلقة صغيرة ملح

رشة فلفل اسود 

نصف معلقة صغيرة كركم

حلقات فلفل حراق 

مكعب مرقة

معلقتين صلصة 

عصير طماطم 

معلقة سمن وزيت

الطريقة : 

نضع معلقة سمن وزيت ونضع البصل ونقلب ونضع التوابل ومكعب المرقة وحلقات الفلفل الحراق وننزل الفراخ او اللحمة ونقلب ومعلقتين الصلصة والثوم ونضع عصير الطماطم ونصف كوب ماء ونتركها حتى الغليان ونوطى النار ونتركها تتسبك والفراخ تستوى لمدة ساعة تقريبا ثم نضع المكرونة حوالى ربع ساعة على نار هادئة . بألف هنا وشفا

ليست هناك تعليقات:

إرسال تعليق