الأحد، 12 يونيو 2022

طريقة عمل صينية الفراخ بصوص السماق

 


المقادير : 

فراخ او دبابيس 

٢ معلقة كبيرة صلصة 

٢ معلقة صغيرة ملح 

٢ معلقة صغيرة بابريكا 

معلقة صغيرة فلفل اسود 

معلقة صغيرة حبهان 

علبة زبادى 

الطريقة : 

نضع فى بولة معلقتين صلصة ومعلقتين الملح  ومعلقتين البابريكا والفلفل الاسود ومعلقة الحبهان وعلبة الزبادى معلقة كبيرة زيت ونقلب ثم نضع الفراخ المقطعة فى التتبيلة ونضعها فى الصينية ونغطيها بالفويل ونضعها فى الفرن لمدة نصف ساعة على درجة حرارة ١٨٠ درجة بعد ذلك نخرجها نكشف الفويل ونقلب الفراخ الجهه الاخرى ونضعها حوالى ربع ساعة او ثلث ساعة .

نعمل تتبيلة اخرى للصوص 

المقادير : 

٢ معلقة كبيرة زيت زيتون 

٢ بصلة كبيرة مقطعة مكعبات صغيرة 

٥ او ٦ قطع طماطم مقطعة مكعبات صغيرة 

٢ معلقة كبيرة سماق

٢ معلقة صغيرة ملح 

معلقة صغيرة فلفل اسود 

٢ معلقة كبيرة هريسة (شطة)

الطريقة : 

نضع زيت الزيتون والبصل والطماطم والسماق والملح والفلفل الاسود والهريسة على النار ونقلب حتى تتسبك مع بعضها بعد ذلك نخرج صينية الفراخ نضع عليها تسبيكة الطماطم والبصل ونفتح الشواية حتى تعطينا لون على الوجه . الف هنا وشفا

ليست هناك تعليقات:

إرسال تعليق