السبت، 11 يونيو 2022

طريقة عمل اساور الجلاش او الجلاش الملفلوف

 


المقادير : 

لفة جلاش 

سمن او زبدة سائلة 

للشربات :

كوب سكر 

نصف كوب ماء 

عصير ليمونة

رشة فانيليا 

للكاسترد : 

٢ معلقة كبيرة كاسترد 

٢ معلقة كبيرة سكر 

كوب حليب ساخن 

نصف كوب حليب بارد 

الطريقة : 

اول حاجة نعمل الشربات نضع فى اناء صغير السكر والماء وعصير الليمون بعد الغليان نقلب حتى نلاحظ القوام ولا ثقيل و لاخفيف قبل مانطفى النار مباشرة نضع رشة الفانيليا .

نحضر الجلاش نأخذ واحدة من رقائق الجلاش ونقسمها الى جزأين وندهنها بالسمن ونلفها بالسيخ الخشبى للمشويات او مسن السكاكين اى حاجة رفيعة ونلفها هنلاحظ شكلها اسطوانى نلفها مثل الاسورة ونضعها فى صينية ونأخذ باقى الجلاش ونعمل نفس الشكل ونرصها كلها فى الصينية وندهنها كلها بالسمن وندخلها الفرن حتى يحمر القاع نفتح الشواية نحمر الوجه نضع عليها الشربات البارد والجلاش ساخن .

نعمل الكاسترد : 

نضع السكر وبودرة الكاسترد ونصف كوب الحليب البارد ونقلب بعد الذوبان نضعهم على النار ونضع عليهم الحليب الساخن ونقلب حتى يمتزج الخليط ونطفى النار .

بعد ان يبرد الكاسترد نضعه فى كيس حلوانى ونزين الجلاش ومن الممكن ايضا ان نزينه بالشيكولاته بدون الكاسترد وممكن نزينه بالمكسرات او المهلبية . 

وبألف هنا وشفا 

ليست هناك تعليقات:

إرسال تعليق