السبت، 2 أبريل 2022

طريقة عمل القطايف بالكريم شانتيه

 


المقادير : 

نصف كيلو قطايف 

الطريقة : 

نلفها مثل شكل القرطاس ونحمرها فى زيت غزير حتى نحصل على اللون الذهبى المقرمش .

طريقة عمل الشربات : 

٢ كوب سكر 

كوب ماء 

ليمونة

الطريقة : 

نضع اناء على النار ونضع السكر والماء وعند الغليان نعصر الليمونة نترك الشربات يغلى حوالى ١٠ دقائق ونطفى .

طريقة عمل الكريم شانتيه : 

كوب كريم شانتيه باودر 

٢ معلقة كبيرة سكر بودرة

كوب حليب مثلج

الطريقة : 

نضرب جميع المكونات السابقة بالمضرب الكهربائى حتى يكون القوام المعروف . 

كدة كل حاجة جاهزة معانا 

نحضر القطايف ونضعها فى الشربات ونضعها فى المصفى لنصفى الشربات الزائد ثم نأخذ واحدة من القطايف ونغمسها فى الكريم شانتيه ونكمل  باقى الكميه ولو عندنا مكسرات او سودانى نكسرهم وليس مطحونين بودرة لكى نحس بطعمها اثناء الاكل ثم نرشها على الكريم شانتيه اللى فى القطايف . طعمها تحفففففه بجد جربوها وقولولى فى التعليقات ايه رأيكم ... الف هنا وشفا

ليست هناك تعليقات:

إرسال تعليق