المقادير :
اولا تتبيلة الفراخ :
ربع كيلو بانية
عدد ٢ معلقة كبيرة زيت
نصف معلقة كبيرة ملح
ربع معلقة صغيرة فلفل اسود
ربع معلقة صغيرة زعتر
ربع معلقة صغيرة ريحان
ربع معلقة صغيرة بابريكا
ربع معلقة صغيرة ثوم باودر
الطريقة :
نقوم بوضع المكونات السابقة على البانيه ونتبله كويس ونغطيه ويتم وضعه فى الثلاجة .
ثم نحضر حوالى كيس مكرونة شرائط ٣٠٠ جرام نسلقه فى ماء ومعلقة كبيرة ملح عند تمام النضج يتم اخذ كوب من ماء المكرونة واضعه على جنب واقوم بتصفيه المكرونة .
ثم نحضر حوالى ٢٠٠ جرام مشروم طازج ونقوم بتقطيعه شرائح رفيعه ونتركه على جنب
نحضر طاسة ونضع بداخلها معلقة كبيرة زيت ومعلقة كبيرة زبدة ونرص البانيه حتى تمام النضج ونقلبها الجهه الاخرى ونشيل البانيه فى طبق على جنب ونقوم بوضع المشروم فى نفس الطاسة مع التقليب المستمرثم نطفى عند تمام النضج .
ثم نقطع البانيه الى شرائح رفيعه .
لعمل الصوص :
نقوم بوضع كوب كريمة طهى فى طاسة وعليها حوالى ٢ معلقة كبيرة زبدة ونقلب ونبشر جبنة رومى او شيدر فى طاسة وفصين ثوم مهروسين ونصف معلقة صغيرة فلفل اسود ونصف معلقة صغيرة زعتر ونصف معلقة صغيرة ريحان ورشة ملح ونقوم بوضع بعض من كوب الماء الذى تم اخذه من ماء المكرونة ونقلب ثم نضع البانيه والمشروم والمكرونة ونقلب دقيقة ثم نطفى عند التقديم نقوم بوضع بقدونس مقطع صغير وابشر جبنة رومى او شيدر . بألف هنا وشفا
ليست هناك تعليقات:
إرسال تعليق