الجمعة، 18 مارس 2022

طريقة عمل اللحمة الباردة

 


المقادير : 

عرق لحمة تريبيانكو

حوالى ٢ معلقة كبيرة ملح 

حوالى ٢ معلقة كبيرة فلفل اسود 

رشة بهارات 

١٠ فصوص ثوم 

دوبارة خيط 

الطريقة : 

نحضر عرق اللحمة ونلف عليه الدوبارة بشكل دائرى ونخلط فى طبق غويط الملح والفلفل الاسود والبهارات نشق اللحمة بالسكينة شق بسيط ووضع فص ثوم فى كل فتحة نعملها ثم ندهنها بالملح والفلفل والبهارات حتى تكون كلها متساوية فى التتبيلة يتم وضعهافى فويل فى صينية فى الفرن  لمدة ساعه ونصف تقريبا ونفتح الفويل حتى تستوى من الخارج يتم وضع السكينة لاختبار اللحمة اذا نزلت من داخلها ماء ننتظر قليلا لو لم يوجد ماء خارج من اللحمة تكون قد تم استوائها ونطفى ثم ننتظر تبرد قليلا ونقطع شرائح .وبألف هنا وشفا 




ليست هناك تعليقات:

إرسال تعليق