الاثنين، 28 مارس 2022

طريقة عمل المبكبكة الليبية

 المقادير : 

نصف كيلو لحم مقطعه مكعبات مقاس المعلقة 

كيسين مكرونة حوالى (٦٠٠ جرام)

٤:٣ كوب عصير طماطم 

بصلتين متوسطين مقطعة 

٣ فصوص ثوم 

٣ حبات فلفل حار 

عدد ٢ معلقة كبيرة صلصة طماطم 

عدد ٢ فلفل اخضر 

ملح حسب الرغبة 

معلقةكبيرة فلفل اسود 

معلقة كبيرة ممسوحة كركم 

معلقة كبيرة ممسوحة ريحان 

عدد ٢ معلقة كبيرة زيت 

الطريقة : 

نقطع الفلفل الحار والفلفل الاخضر فى طبق 

 ونضع الزيت على النار ووضع البصل ونقلب دقيقة ونضع الثوم المفروم ونقلب ثم نقوم بوضع اللحمة مع التقليب المستمرثم نضع الكركم والريحان والفلفل الاسود  والفلفل الحار والفلفل الاخضر ونقلب ونضع بعد ذلك عصير الطماطم وعليهم معلقتين الصلصة لما تبتدى تغلى نوطى النار لنضج اللحمة على نار هادئة  .

لما تستوى اللحمة نضع المكرونة وتكون غير مسلوقة ونقلب وتكون الصلصة مغطيه المكرونة لتكملة تسويتها داخلها لو عصير الطماطم قليل نزود ماء ونتركها ونغطيها وكل ٥ دقائق نقلب ونتابعها . وبألف هنا وشفا 

ليست هناك تعليقات:

إرسال تعليق