المقادير :
كوارع
ملح
فلفل اسود
جوزة الطيب
رشة سكر
جنزبيل
حبهان مطحون
بصلة صغيرة
ليمونة
رشة دقيق
الطريقة :
نغسل الكوارع ونضع عليها ملح وليمون ودقيق ونتركها نصف ساعة تقريبا بعد ذلك نغسلها ونسخن ماء فى اناء ونضع بصلة صغيرة عند الغليان نضع الكوارع نزيل الشوائب الموجودة فى المرقة (الريم) عندما تكون المرقة صافيه نضع التوابل (جوزة الطيب _ حبهان مطحون - جنزبيل - رشة سكر - فلفل اسود ) بعد تمام التسوية نضع ملح وفلفل اسود ومكعب مرقة .
ملحوظة :
الكوارع بتاخد وقت فى التسوية لذلك نتركها تغلى بليل ونطفى النار ونكمل تسويتها ثانى يوم .
ليست هناك تعليقات:
إرسال تعليق