المقادير :
نصف كيلو لحم مقطع شرائح
عيش سورى
طحينة
مايونيز
بصلتين وسط مقطع شرائح طولية
عدد ٣ فلفل الوان
طماطم مقطعه مكعبات
بقدونس
ملح
فلفل اسود
نصف معلقة صغيرة قرفة
معلقة صغيرة ثوم باودر
معلقة صغيرة بصل باودر
معلقة كبيرة مسطردة
رشة سكر
٢ معلقة كبيرة خل
نصف معلقة صغيرةحبهان
نصف معلقة صغيرة بهارات
ربع كوب زيت
لية (دهون)
الطريقة :
نضع اللحمة فى بولة وعليها المسطردة والخل والزيت والليه والبهارات والحبهان والسكر والثوم والبصل الباودر والقرفة والملح والفلفل الاسود ونتبل اللحمة ونضعها فى الثلاجة اقل مدة ساعتين والاحسن ليلة كاملة نحضر اناء ونضع فيه ٢ معلقة كبيرة زيت ونسخن الاناء وننزل اللحمة ونقلب عندما تكون قد قربت فى النضج نضع البصل ونقلب دقيقة وننزل الفلفل ونقلب ثم نضع الطماطم واول مانطفى النار نضع البقدونس .
نحضر العيش السورى وندهنه مايونيز ونضع اللحم والطحينة ونقفل من الجوانب ونلفها ونضعها على الجريل تاخد لون نقلبها الجهه الاخرى . بألف هنا وشفا
ليست هناك تعليقات:
إرسال تعليق