المقادير :
عدد ٢ كيس مكرونة قلم
بصلتين حجم متوسط
لحمة مفرومة (حسب مقاس الصينية)
رشة ملح
رشة فلفل اسود
نصف كيلو لبن ساخن
مكعب مرقة دجاج
نصف كوب دقيق
(معلقة كبيرة صلصة حسب الرغبة)
معلقة سمن للحمة المفرومة
معلقتين سمن للبشاميل
عدد ٢ بيض
ربع كوب ماء
عدد ٢ معلقة كبيرة لبن بودرة
الطريقة :
نسلق المكرونة.
فى اناء اخر نقطع البصل قطع صغيرة ومعلقة سمن ونقلب حتى يكون اللون ذهبى ثم نضع الصلصة (حسب الرغبة)ثم نضع اللحمة المفرومة ونقلب ورشة ملح وفلفل اسود وجوزالطيب وبهارات وربع كوب ماء تسخن شوية ونتركها على نار هادئة .
ثم نقوم بعمل البشاميل :
نحضر اناء ونضع السمن والدقيق ومكعب مرقة الدجاج ورشة ملح وفلفل ابيض ان وجد ونقلب لمدة دقيقتين ثم نقوم بوضع اللبن ونقلب بالمضرب اليدوى اول ماتغلى نطفى .
نحضر الصينية ونأخذ معلقتين بشاميل فى القاع ثم نضع المكرونة فى اناء ونضع عليه حوالى ٤ او ٥ معالق بشاميل ونقلب حتى يندمج مع جميع كمية المكرونة نأخذ نصف الكمية ونضعها فى الصينية ونرصها ثم وضع اللحمة المفرومة ثم وضع باقى المكرونة ورصها ثم نضع البيض على باقى كمية البشاميل ورشة فلفل ابيض او اسود ونضربهم بالمضرب اليدوى ونضعها على الصينية ممكن وضع جبنة رومى او شيدر مبشورة على الوش ثم ندخلها الفرن ثم نفتح الشوايه لتحمير وجهها .
بألف هنا وشفا
ليست هناك تعليقات:
إرسال تعليق