السبت، 5 مارس 2022

طريقة عمل حمص الشام

 المقادير

نصف كيلو حمص الشام 

ليمونة

بصلة صغيرة مبشورة

فصين ثوم 

رشة كمون

رشة ملح

رشة فلفل اسود

عدد ١ جزر مبشور 

معلقة كبيرة صلصة

الطريقة

ننقع الحمص قبلها بحوالى ٤ : ٥ ساعات ، نضع مياه فى إناء حتى الغليان ثم نضع الحمص ونعصر عليه الليمونة نشيل (الريم) او الرغاوى الموجودة لحصولنا على مياه صافيه ثم نضع البصله المبشورة والثوم وفلفل اسود وكمون والجزر المبشور تغلى نضع الملح ومعلقة الصلصة نقلب ونطفى .

اقتراحات التقديم : 

نضع فى الكوب عصير نصف ليمونة ورشة شطة 

........الف هنا وشفا


هناك تعليقان (2):

  1. ماشاء الله تسلم ايديكي ربنا يوفقك ويحسن مابين ايديك

    ردحذف
  2. ربنا يكرمك ويجازيكى خير

    ردحذف