الخميس، 24 مارس 2022

طريقة عمل دجاج سويت اند ساور (اكلة هندى)

 مقادير تتبيلة الفراخ : 

نصف كيلو صدور فراخ

كوب دقيق 

ربع كوب نشا 

معلقة صغيرة بيكنج باودر 

معلقة صغيرة ملح

رشة فلفل اسود

٣ بياض بيض 

كوب ماء 

الطريقة : 

نضع الدقيق فى بولة والنشا والبيكنج باودر والملح وبياض البيض والماء لو احتاجنا تانى نضع حوالى ربع كوب من الماء حتى لايكون الخليط ثقيل ونقلب .

ثم نحضر صدور الفراخ مقطعه مكعبات صغيرة ونضعها فى التتبيلة ونضع الملح والفلفل الاسود ونقلبيها كويس حتى يمتزج الخليط بقطع الفراخ ونتركها .

نجهز الصوص : 

نصف كوب كاتشب 

نصف كوب سكر 

ثلث كوب خل ابيض

معلقة كبيرة ونصف صويا صوص 

الطريقة : 

نضع جميع المكونات السابقة ونقلب .

نحضر ٣ حبات فلفل الوان ونقطعهم مربعات وبصلة متوسطة ونقطعها مربعات فى طبق ونتركهم .

نحمر قطع الفراخ المتبلة فى زيت غزير ساخن نصفيها كويس من زيت التحمير ونتركها فى طبق اخر .

نحضر اناء ونضع معلقة كبيرة زيت ونضع الفلفل الالوان والبصل لمدة دقيقة ونقلب ثم نقوم بوضع الصوص ونقلب دقيقة اخرى ثم نقوم بوضع قطع الفراخ ونقلب حاجة بسيطة بحيث تتشرب قطع الفراخ من الصوص لوعندنا سمسم نقوم بأخذ رشة عند التقديم .

اقتراحات تقديم :

ممكن ان يقدم بجانب أرز ابيض او مكرونة .

جربوها وقولولى رأيكو . بألف هنا وشفا 

ليست هناك تعليقات:

إرسال تعليق